1. Home
  2. Over

Over

Den Haag Marketing is de overkoepelende marketing en promotie organisatie voor de stad Den Haag en haar beide badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. Den Haag Marketing speelt een belangrijke rol in het (nationaal en internationaal) verkopen van Den Haag als bestemming voor zakelijke bezoekers en toeristen.


Den Haag Marketing is verantwoordelijk voor de marketing (strategie en uitvoering) richting bezoekers en het geven van advies aan gemeente en marktpartijen over de toeristische infrastructuur. Den Haag Marketing promoot wat er in Den Haag te doen is en voor de beoogde doelgroepen interessant is.

 


Den Haag Marketing is een stichting, die zich op publiek-privaat terrein beweegt. In samenwerking (cocreatie) met publieke en private partijen willen we Den Haag op een eenduidige en consistente manier op de kaart zetten. We verzorgen de collectieve marketing van de stad met als doel: maximale economische spin-off.


Dat doen we door Den Haag onder de aandacht van (potentiële) bezoekers te brengen:

 

1. Voorafgaand aan een bezoek door marketingcampagnes en activiteiten gericht op het aantrekken van zakelijke gasten en toeristen, en:
2. Tijdens een bezoek door deze bezoekers zo te benaderen dat ze op basis van de verstrekte informatie verrast zijn door de gastvrijheid en het gevarieerde aanbod en meer doen dan gepland.


Marco Esser, directeur: “We willen dat meer mensen Den Haag bezoeken, er lang verblijven, meer besteden en met een goed gevoel over de stad weer huiswaarts keren, zodat zij thuis vertellen wat een geweldige stad Den Haag is.”