1. Home
  2. Over
  3. Den Haag Marketing
  4. Marketinguitvoering

Marketinguitvoering

Als je eenmaal in Den Haag bent geweest, ben je ambassadeur geworden van de stad. Den Haag verkoopt zichzelf. Wij geloven er daarom in de stad zoveel mogelijk te laten zien zoals zij is. Onze collectieve marketing is erop gericht de verschillende doelgroepen precies dat te laten zien waar zij behoefte aan hebben.

 

De strategische marketingplannen vinden hun tactische aanpak in marketingactiviteitenplannen. Concreet betekent dit een vertaling van de behoeften van de doelgroepen naar gerichte campagnes en marketingacties. Hierbij wordt zoveel mogelijk gekeken naar alle stappen in de customer journey. In de plannen en activiteiten wordt gebruikt gemaakt van het aanbod van partners, de iconen van de stad en de zakelijke en recreatieve infrastructuur.

 

Recreatieve markt
Den Haag als interessante bestemming voor een meerdaags recreatief verblijf wordt nationaal en internationaal bewerkt. Internationaal gebeurt dit veelal in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Nationaal en internationaal bestaat de marktbewerking uit onder meer campagnes, beursbezoek en famtrips.

 
Reisindustrie
Als wederverkoper van het product Den Haag is het belangrijk dat ook de (inter)nationale reisindustrie een positief beeld heeft van de stad. De afdeling richt zich hiervoor met name op bestuurlijke en commerciële partijen in Europa. Die inspanningen zijn vooral gericht op de versterking van het imago van Den Haag. Dit gebeurt onder andere via nationale en internationale evenementen als vakbeurzen, exposities, sales missies, famtrips en op uitnodiging.