1. Home
  2. Pers
  3. 12 redenen om in 2017 naar Den Haag af te reizen

12 redenen om in 2017 naar Den Haag af te reizen

20 december 2016

Welke tijd van het jaar je ook komt, er is altijd wat te doen in Den Haag. Start je jaar bijvoorbeeld eens met een Nieuwjaarssurf, (her)ontdek moderne kunst tijdens het Mondriaanjaar of aanschouw LuckyTV live in theater vanaf april. Twaalf redenen om juist in 2017 naar Den Haag af te reizen; voor elke maand een!

 

Januari: Nieuwjaarssúrf op strand van Scheveningen
Wil je eens aan wat anders meedoen dan de traditionele Nieuwsjaarsduik? Dan is de Nieuwjaarssúrf iets voor jou! Hart Beach Quiksilver Surfschool op Scheveningen organiseert -tegelijk met de grootste Nieuwjaarsduik van Nederland - een alternatief evenement, de Nieuwjaarssurf. Waar op 1 januari ter hoogte van het Kurhaus duizenden mensen de zee inspringen, zal om 12.00 uur iets ten zuiden daarvan het nieuwe jaar juist al surfend worden ingeluid.

 

Februari: startschot Mondriaanjaar
Den Haag kleurt in 2017 Mondriaan! Het is dan precies 100 jaar geleden dat kunststroming De Stijl, waar Mondriaan deel van uitmaakte, werd opgericht. Het startsein wordt gegeven door het Gemeentemuseum Den Haag: op 11 februari gaat ‘Piet Mondriaan en Bart van der Leck – De uitvinding van een nieuwe kunst’ open voor publiek. In juni openen nog eens twee tentoonstellingen, waarbij onder meer álle 300 schilderijen van Mondriaan voor een keer samen worden tentoongesteld – de grootste collectie ter wereld. Ook in de rest van Den Haag is De Stijl terug te vinden, met bijvoorbeeld een speciaal Mondriaanmenu en meeneemservies in het Amrath Kurhaus, het Mondriaanzee-festival en Mondriaansokken die vanaf eind januari verkrijgbaar zijn bij VVV Den Haag.


Maart: foodfestivals in Mauritshuis
Precies hetzelfde eten als wat er op het eeuwenoude schilderij voor je hangt: het kan in Den Haag! Van 9 maart tot en met 25 juni exposeert het Mauritshuis de tentoonstelling ‘Slow Food. Stillevens uit de Gouden Eeuw’ en organiseert in maart en april een aantal mini-foodfestivals waarbij de lekkernijen op de kunstwerken centraal staan.

 

April: LuckyTV live in Zuiderstrandtheater
Wie De Wereld Draait Door kijkt, weet als geen ander wat LuckyTV is. Na de dagelijkse video’s in het tv-programma, komt de Haagse filmmaker Sander van de Pavert in april met theatershow ‘Lucky Live’ in het Haagse Zuiderstrandtheater. In Lucky Live geeft hij het publiek een exclusief kijkje in de keuken van LuckyTV. De eerste van de twaalf voorstellingen is op 24 april. In aanloop naar de voorstellingen laat Van de Pavert het grote publiek via Haagse vlogs kennismaken met zijn stad.

 

Mei: Opening strandseizoen met Nederlands’ grootste strandevenement
Het grootste strandevenement van Nederland vindt volgend voorjaar in Den Haag plaats! Het tweedaagse BonFire Beach Fest vindt eind april of begin mei plaats tussen de haven en het Zwarte Pad op Scheveningen. Het thema van het festival is 'vuur'. Tijdens het BonFire Beach Fest worden op drie locaties diverse culturele, muzikale, culinaire en sportieve activiteiten georganiseerd. Dat belooft een waar spektakel.

 

Juni: eten bij gloednieuwe Jamie Oliver
Op zoek naar een toffe nieuwe eetlocatie? Jamie Oliver opent in het voorjaar van 2017 zijn eerste restaurant in Den Haag. Jamie's Italian, het restaurantconcept van de bekende Britse tv-kok, wordt midden in het centrum op de Grote Markstraat gevestigd. Jamie's Italian begon als een samenwerking tussen Jamie Oliver en zijn mentor Gennaro Contaldo. Het eerste restaurant opende in 2008 in Oxford zijn deuren.

 

Juli: luxe slapen midden op zee
Wie altijd al eens midden op zee heeft willen slapen, doet dat in stijl in een van de gloednieuwe suites op het Toreneiland op de Pier in Scheveningen! De Pier Suites ademen een en al luxe: de vijf kamers tellen elk ruim 30 m2, hebben een eigen buitenruimte met panoramisch uitzicht op het noorden, een jacuzzi midden in de kamer en een kingsize bed. In 2016 werden er al vijf geopend, in de zomer van 2017 zullen er nog een aantal nieuwe suites bij komen.

 

Augustus: Vuurwerkfestival in Scheveningen
Tijdens het Vuurwerkfestival Scheveningen kun je twee weekenden in augustus genieten van internationale vuurwerkshows voor de kust van Den Haag.  Elke avond zijn er twee shows te bewonderen vanaf het strand en de boulevard.

 

September: Just Peace Festival
Tijdens het Just Peace Festival viert Den Haag, als internationale stad van vrede en recht, vijf dagen lang de Internationale VN Dag van de Vrede (21 september). Het festival bestaat uit ruim veertig activiteiten die bij het thema Vrede & Recht passen, variërend van museum- en podiumkunst tot sport, muziek en debat.

 

Oktober: Europa's grootste urban rooftop farm
Nergens in Europa vind je zo'n grote stadsboerderij als bij UrbanFarmers in Den Haag. Bij deze stadsboerderij in een voormalig kantoorgebouw worden dagelijks verse groenten, fruit en vis gekweekt én geleverd aan de stad. Krijg een kijkje in de keuken tijdens een van de drie typen rondleidingen door de boerderij en proef gelijk het resultaat!

 

November: Crossing Border Festival
Crossing Border is Europa’s belangrijkste festival op gebied van muziek en cultuur. Van 2 tot en met 5 november treden er meer dan 100 artiest op in het centrum van Den Haag: van schrijvers en dichters tot muzikanten en filmers.

 

December: Royal Christmas Fair op Lange Voorhout
Voor een typische kerstmarkt hoef je het land niet meer uit! De Royal Christmas Fair is één van de grootste kerstmarkten van Nederland. Op het Lange Voorhout in het centrum van Den Haag kun je in december twee weken lang slenteren langs bijna honderd kerstkraampjes, smullen van winterse lekkernijen, genieten van gratis optredens en originele kerstcadeautjes kopen.