1. Home
  2. Pers

Pers

Den Haag in het nieuws

Den Haag viert maar liefst vier dagen Prinsjesdag met tal van feestelijke activiteiten

01-09-2017 - 09:06
Den Haag viert maar liefst vier dagen Prinsjesdag met tal van feestelijke activiteiten
De derde dinsdag van september nadert snel en Den Haag maakt zich op voor een waar volksfeest. In Nederlands enige stad aan zee beperken de festiviteiten zich namelijk niet tot die ene dag met het koninklijke paar in de Glazen Koets, maar zijn het liefst vier vrolijke dagen met tal van activiteiten voor jong en oud. Een ideale gelegenheid dus voor een paar gezellige dagen of een weekendje uit in Den Haag.
Lees verder

Handige en gratis online tool ‘Haagse routes’ om stad en strand te ontdekken

01-08-2017 - 10:50
Den Haag heeft met Haagse routes een handige, gratis tool ontwikkeld om Nederlands enige stad aan zee te ontdekken. De online wandelroutes op www.denhaag.com/nl/routes nemen je mee naar bekende highlights én verborgen hotspots. Van paleizen en winkelstraten naar restaurants en strand. Iedere route heeft zijn eigen thema met zorgvuldig gekozen bezienswaardigheden. De komende tijd wordt elke maand een nieuwe Haagse route gelanceerd.
Lees verder

Spectaculaire ‘selfie’ op Haagse boulevard

17-07-2017 - 14:27
Spectaculaire ‘selfie’ op Haagse boulevard
Hoeveel selfies zullen er dagelijks worden gedeeld op social media? Waarschijnlijk miljoenen. Val dan maar eens op met een origineel plaatje. Dankzij een vernieuwend concept is Den Haag hiervoor the place to be. Op het bovendek van De Pier van Scheveningen maak je van 21 tot en met 23 juli tussen 13.00 en 18.00 uur gratis een spectaculaire ‘selfie’. Op de achtergrond geen detail van het strand of een deel van bijvoorbeeld het Kurhaus, maar een complete panoramaview van de boulevard. Op social media kun je vervolgens deze unieke selfie delen en alle thuisblijvers een bijzondere indruk geven van de vakantiebestemming. Een fantastisch aandenken voor de (binnen- en buitenlandse) bezoekers die verblijven in deze stad aan zee, maar ook bijzonder voor inwoners van onze mooie stad achter de duinen.
Lees verder

Den Haag zet zichzelf in Amsterdam op de kaart

22-06-2017 - 09:31
Den Haag zet zichzelf in Amsterdam op de kaart
Met de inzet van een intensieve online campagne, het bezoekersmagazine A-mag, de schermen op Schiphol en billboards in de stad wordt de komende drie jaar relevant aanbod van Den Haag gepromoot,  in Amsterdam. Doel is bezoekers aan de hoofdstad te verleiden om ook een bezoek te brengen aan Den Haag. Wethouder Kasja Ollongren van Amsterdam, wethouder Karsten Klein van Den Haag en de directeuren van de citymarketingorganisaties tekenden een samenwerkingsovereenkomst om dit te bekrachtigen.
Lees verder

Gigantisch Mondriaanschilderij van badhanddoeken op het Haagse strand

23-05-2017 - 11:03
Gigantisch Mondriaanschilderij van badhanddoeken op het Haagse strand
Vandaag heeft Den Haag wederom bewezen een ‘levende Mondriaanstad’ te zijn. Op het strand in Scheveningen is een gigantisch Mondriaanschilderij van 25 x 25 meter gemaakt van ruim 350 badhanddoeken. Studenten hebben de handdoeken in Mondriaankleuren zorgvuldig in een compositie van de bekende kunstenaar neergelegd. De Haagse zanger Tim Akkerman had de eer om de laatste handdoek neer te leggen en het schilderij compleet te maken. “Deze ludieke actie is de opmaat naar de grote tentoonstelling – De ontdekking van Mondriaan – in het Gemeentemuseum en de start van het strandseizoen. Twee grote trekkers voor de stad”, aldus Marco Esser, directeur Den Haag Marketing.
Lees verder