1. Home
  2. Pers

Pers

Den Haag in het nieuws

Den Haag viert Feest aan Zee in 2018

26-01-2018 - 14:42
Badplaats Scheveningen bestaat 200 jaar
Den Haag, 23 januari 2018 – In 2018 viert Den Haag met culturele en sportevenementen in de stad en op het strand het hele jaar dat badplaats Scheveningen 200 jaar bestaat. Met een historisch stadscentrum en een levendige haven biedt de stad de perfecte combinatie van cultuur en shoppen of relaxen aan het strand.
Lees verder

Nieuwjaarsduik in historische badkleding ter ere van 200e verjaardag badplaats Scheveningen

01-01-2018 - 12:11
Zestig Nieuwjaarsduikers begonnen het nieuwe jaar met een feestje. Zij doken in zee in badkleding geïnspireerd op de badmode uit het begin van de twintigste eeuw. De burgemeester van Den Haag schreef in 1846 een nieuwe verordening die verbood mensen naakt te baden in zee, waardoor de badmode opkwam. De eerste badmode kwam uit Frankrijk, voor heren korte broeken en voor de dames een flanellen hemd. In 2018 is het precies 200 jaar geleden dat in Scheveningen het eerste badhuis van Nederland opende.
Lees verder

Warm Haags vertier in koude decemberdagen bij Have a Royal Winter

15-11-2017 - 12:05
Have a Royal Winter in The Hague betekent het ultieme kerstgevoel beleven bij de Royal Christmas Fair, sneeuw- en schaatspret bij Cool Event Scheveningen, cultuur proeven in topmusea en bij Carnivale, op koopavonden slenteren langs TINK Amazing Shop Windows of een weekendje kerstshoppen en uitwaaien aan het strand. Duik in Den Haag en dompel je onder in alles wat de stad aan zee ook in de wintermaanden te bieden heeft aan tal van magische, sportieve, spannende en ontspannende activiteiten.
Lees verder

Den Haag lanceert internationale ‘Duik in Den Haag’ campagne met avondduik in zee

08-11-2017 - 12:08
Vanavond heeft Den Haag op ludieke wijze haar internationale campagne gelanceerd, waarmee Den Haag zich nog duidelijker op de kaart wil zetten als stad die aan zee ligt. Wethouder Karsten Klein gaf op de Pier in Scheveningen een ‘sneak preview’ van de crossmediale campagne, die vanaf 13 november te zien is in Nederland, Duitsland, Engeland en België. Onderdeel van de campagne is een sprookjesachtige commercial waarin bezoekers letterlijk een duik in Den Haag nemen om te ontdekken wat de stad aan zee allemaal te bieden heeft. De feestelijke lancering ging gepaard met een avondduik in zee, waarbij op symbolische wijze Hagenaars een 'duik in Den Haag' namen.
Lees verder

Den Haag viert maar liefst vier dagen Prinsjesdag met tal van feestelijke activiteiten

01-09-2017 - 09:06
Den Haag viert maar liefst vier dagen Prinsjesdag met tal van feestelijke activiteiten
De derde dinsdag van september nadert snel en Den Haag maakt zich op voor een waar volksfeest. In Nederlands enige stad aan zee beperken de festiviteiten zich namelijk niet tot die ene dag met het koninklijke paar in de Glazen Koets, maar zijn het liefst vier vrolijke dagen met tal van activiteiten voor jong en oud. Een ideale gelegenheid dus voor een paar gezellige dagen of een weekendje uit in Den Haag.
Lees verder