1. Home
  2. Pers
  3. Den Haag lanceert internationale ‘Duik in Den Haag’ campagne met avondduik in zee

Den Haag lanceert internationale ‘Duik in Den Haag’ campagne met avondduik in zee

8 november 2017

Vanavond heeft Den Haag op ludieke wijze haar internationale campagne gelanceerd, waarmee Den Haag zich nog duidelijker op de kaart wil zetten als stad die aan zee ligt. Wethouder Karsten Klein gaf op de Pier in Scheveningen een ‘sneak preview’ van de crossmediale campagne, die vanaf 13 november te zien is in Nederland, Duitsland, Engeland en België. Onderdeel van de campagne is een sprookjesachtige commercial waarin bezoekers letterlijk een duik in Den Haag nemen om te ontdekken wat de stad aan zee allemaal te bieden heeft. De feestelijke lancering ging gepaard met een avondduik in zee, waarbij op symbolische wijze Hagenaars een 'duik in Den Haag' namen. Ondanks dat het zeewater slechts 13 graden was, zijn er vanavond toch 190 Haagse inwoners de zee ingedoken. Voor meer informatie: www.duikindenhaag.nl.  
 
Den Haag stad aan zee
Den Haag is de enige grote Nederlandse stad aan zee. Op steenworp afstand van de historische binnenstad ligt maar liefst elf kilometer strand. Deze combinatie maakt Den Haag uniek in Nederland. De ‘Duik in Den Haag’ avondduik markeert de lancering van een bijzondere internationale campagne om te promoten dat Den Haag een stad aan zee is. Iets wat ruim de helft van de Nederlanders niet weet. Vanaf 13 november tot en met maart 2018 is deze internationale crossmediale (TV & online) campagne te zien in Nederland, Duitsland, Engeland en België.
 
Wethouder Karsten Klein (Stedelijke economie, Zorg en Havens): “Toerisme is een belangrijke wereldwijde groeimarkt en zorgt voor veel werkgelegenheid in Den Haag, met name voor de onderkant van de arbeidsmarkt. We zetten vooral in op groei van toerisme buiten het hoogseizoen en investeren daarom in toerisme en in deze campagne”.
 
Onderwaterbeelden
De ‘Duik in Den Haag’ campagne is geen gewone campagne. De opvallende commercial is van hoge kwaliteit en kenmerkt zich door spectaculaire onderwaterbeelden geproduceerd door Marcel van der Vlugt afkomstig uit het Westland.
 
Producer Marcel van der Vlugt: “Allereerst heb ik verschillende iconische locaties in Den Haag, zoals het Mauritshuis, de Ridderzaal en de Passage gefotografeerd. Hiervan zijn enorme blow-ups gemaakt die als decor zijn gebruikt, onder water in het zwembad van de studio. Hierbij hebben we gespeeld met het perspectief om de verwondering alleen nog maar groter te maken. Aan het eind van de commercial komen we weer boven water bij de Pier van Scheveningen. Met een onderwatercamera heb ik in de branding gelegen om ook deze opnamen zo realistisch mogelijk te maken. Er zijn in deze campagne dus geen trucages of ‘green screen’ technieken toegepast, alles is in het ‘echt' gefilmd en gefotografeerd. We zijn dan ook erg trots op het uiteindelijke resultaat!” aldus Marcel van der Vlugt.
 
Succesvolle lancering
Marco Esser (Directeur, The Hague Marketing Bureau) blikt terug op een succesvolle avondduik en de kick-off van de nieuwe internationale campagne: “Veel bezoekers weten Den Haag al te vinden, maar de stad heeft nog te vaak het imago van politieke (en dus saaie) stad. Met deze imagocampagne willen we laten zien dat Den Haag een aantrekkelijke stad is voor een citytrip, waar je stad en strand kunt combineren. We zijn erg blij met de positieve reacties op de campagnebeelden die wij vanavond hebben getoond,” aldus Esser.  
 

Voor meer informatie: www.duikindenhaag.nl.