1. Home
  2. Pers
  3. Geheimzinnig dineren in wit

Geheimzinnig dineren in wit

1 september 2010

Ruim duizend mensen, geheel in het wit gekleed, kwamen donderdagavond 26 augustus in Den Haag bijeen om feestelijk met elkaar te dineren.

De meegebrachte tafels en stoelen werden uitgestald in de Grote Kerk, waar de deelnemers gezamelijk aanzaten aan hun zelfgemaakte driegangen 'Diner en blanc'.

 

 

"In Nederland is het diner op de eerste plaats een gezellig en verrassend samenzijn temidden van oude en nieuwe vrienden. Mensen die het leven willen vieren", aldus de organisatie.

 

Genodigden
De bijeenkomst is niet voor iedereen toegankelijk. Deelnemers worden via bekenden per e-mail uitgenodigd. De organisatie, die zich niet bekend wil maken, wil zo het diner een geheimzinnig karakter geven.

Het 'diner in het wit' werd voor de tweede keer in Nederland georganiseerd. In 2009 werd op de binnenplaats van een Amsterdams hotel gegeten.

 

Geheim
De feestgangers weten van tevoren niet waar het diner gehouden wordt. De organisatie houdt de locatie tot op het laatst geheim. Het is de bedoeling dat buiten gegeten wordt. Bij slecht weer (zoals gisteren) wordt uitgeweken naar een overdekte gelegenheid.

 

'Diner en blanc' is overgewaaid uit Frankrijk. Daar is het in 1990 begonnen met een aantal bevriende stellen die de zomer wilden vieren volgens een traditie uit Tahiti, het geboorteland van één van hen. Het is in Frankrijk uitgegroeid tot een evenement met duizenden deelnemers.

www.dinerenblanc.nl